Advies over veilig omgaan met batterijen

Door de jaren heen hebben we heel veel ervaring en knowhow opgedaan in de verwerking van alle types van afgedankte batterijen. En zo zijn we uitgegroeid tot dé expert voor advies en aanbevelingen op veiligheidsvlak.

ONDERZOEK EN TESTEN

Nauwe samenwerking met de brandweerdiensten

Sortbat werkt nauw samen met een officier van de brandweer die gespecialiseerd is in chemische incidenten.

De samenwerking met Sortbat verloopt heel constructief. Ze werken heel proactief op het vlak van veiligheid. Samen voeren we tests uit om een beter beeld te krijgen van de risico's van nieuwe technologieën en de oorzaken van incidenten. Met die informatie sturen we het opleidingsprogramma rond dringende interventies bij. Zo bundelen we onze krachten om een veilige werkomgeving te creëren. Jan Trio, brandweerofficier

Sortbat voert brandproeven uit met diverse types van batterijen en diverse types van houders, brandwerende dekens en andere beschermingsvoorzieningen. Voor die proeven slaan we de handen ineen met deskundigen van de brandweer en wetenschappelijke instellingen.

Sortbat doet zo waardevolle kennis op en zet die dan om in de praktijk. We delen onze ervaring en knowhow dan ook graag met jou in de vorm van advies op maat

Onze interne experts

We zorgen er ook voor dat onze medewerkers perfect op de hoogte zijn van de recentste veiligheidsaanbevelingen. Naast interne bijscholingen laten we hen ook alle nodige bijkomende opleidingen volgen.

Word onze partner

We werken samen met professionele partners, inzamelpunten en ondernemingen. Bovendien nemen de mogelijkheden voortdurend toe.