(Beschadigde) EV- en grote industriële batterijen beveiligen, inzamelen en opslaan

Sortbat legt zich hier momenteel op toe voor grote producenten in de auto- en industriesector. Wil je een grote industriële batterij onschadelijk laten maken? Weet je niet zeker of de batterij beschadigd is? Wat moet je doen om te voldoen aan de ADR-regelgeving? Ontdek de drie stappen van ons proces en neem contact met ons op.

Stap 1

Analyse & beoordeling

We maken een grondige analyse van de situatie in uw onderneming om de risico's te kunnen inschatten.
Op basis van onze checklist beoordelen we dan of de batterij veilig vervoerd kan worden. Misschien zijn er bijkomende maatregelen nodig, zoals een speciale houder of een bepaalde verpakking gebruiken, of de batterij loskoppelen of opsplitsten.

Stap 2

Transport & opslag

De batterij wordt naar Sortbat vervoerd. Voor grote batterijen doen we een beroep op chauffeurs met een ADR-certificaat die opgeleid zijn in het transport van gevaarlijke goederen.

Zodra de batterij bij Sortbat aankomt, wordt die opgeslagen en controleren we of het vervoer geen reactie heeft teweeggebracht.

Stap 3

Ontmanteling of recyclage

In deze laatste stap ontmantelen we de batterij (als de klant dat wil) of maken we die klaar voor recyclage/hergebruik door een derde partij. In het algemeen moet een batterij die groter is dan een schoenendoos worden ontmanteld (vuistregel).

Word onze partner

We werken samen met professionele partners, inzamelpunten en ondernemingen. Bovendien nemen de mogelijkheden voortdurend toe.